Senaste nytt på skräpfronten

Spam har du nog hört talas om. Och så kallade Nigeriabrev, som numera bytt skepnad till Nigeria-mejl.

Idag råkade jag ut för den senaste innovationen på området, och jag fattar inte riktigt hur detta gått till:

bild-9.png

Det är en inbjudan från en mr. Tony Eden. I Nigeria, såklart Han vill skicka mig 6,3 miljoner dollar, och så långt följer allt den klassiska nigeria-mallen. Det som är läskigt här är att inbjudan faktiskt är skickad av min egen Google Calendar.

Kalendern är visserligen delad, men enligt inställningarna ska det bara vara mina kollegor på Foodwire som ska kunna se den. Hur kan den här Nigeria-inbjudan hitta in här? Och hur ska jag hindra detta från att hända igen?

Jag fattar ingenting. Måste nog kontakta Google, faktiskt.

One thought on “Senaste nytt på skräpfronten”

  1. En grej till; ett Nigeria-mejl, några konstiga asfalt-människor. En grej till och det är jackpot. Fast det är mest obehagligt. JAG skulle tycka att det var obehagligt.
    Attans nu blogkramar jag igen. Sorry.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *