In Las Vegas, in the neon lights

Visst var det så han sjöng, den gode Martin? Hursomhelst, strofen – korrekt eller ej – får utgöra rubrik till detta test av McDonald’s senaste burgare i kampanjen Great Tastes of America: Vegas Classic.

bild-11.png

Blev du hungrig nu? Det blev nog jag. Lite, i alla fall. För den här burgaren, liksom de andra i kampanjen, är god. Chicago Star hann jag med att testa, men jag fick inte ur mig något här på bloggen innan kampanjperioden löpt ut. Hursomhelst: jag får en känsla av att McDonald’s hittat helt rätt här. Tillbaka till rötterna, och det funkar.

Det är i alla fall in sensoriska bedömning, om det sedan funkar försäljningsmässigt har jag inte lyckats utröna än.

I lördags for jag för att lämna Magic på hans praoplats på Ängöfärjan. IT-mamman på Ikea, strömmen avstängd, Lilla Larsson hso Gubben Gran – perfekt läge för lunch hos ÄmmseDågglas, som vi stundom kallar snabbmatskedjan. (Uttrycket myntades förresten när McDonald’s öppnade i Borås en gång i tiden. Då lär en äldre man i staden ha kommit med den klassiska repliken: “Sån däringa ÄmmseDågglas? Dä kan la allri löna säjj.”)

Vegas Classic består av en 140-grams burgare med osttoppat bröd, grönsaker, bacon, chiliost och pepparmajonnäs. Tillsammans blir detta en riktigt smaklig anrättning, även om jag gärna sett liiite mer av smakelementen: en gnutta mer chili i osten, en smula mer peppar i majonnäsen och kanske en skiva bacon till. Pepparmajonnäsen är dock riktigt god och lyfter det hela.

Att käka medan man kör funkar dock inte, därtill är burgaren alltför stor. Denna anrättning intogs istället på en busshållplats på Tjörn.

Sedan ska jag avsluta med ett litet tips: Bacon Double Cheese för 15 kr. Riktigt billig och god lunch om du har svårt att få löningen att räcka. Är du stadd vid kassa och riktigt hungrig: ta två.

4 thoughts on “In Las Vegas, in the neon lights”

  1. En till släkten hörande pensionär fick för sig att det hette Mc Arthur. Tror de fortfarande går under det namnet hos henne…

  2. Jag gillade inte den alls.. Kladdigt och allt smakade likadant… Brödet bröts itu direkt och klarar inte tyngden från burgaren och salladen… Nej… 0 poäng för min del och jag åt inte ens upp hela!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *