Brought to you by Feskarns kömpis

Det fins ett tema i Idre Fjäll under årets påsklov. Det är randigt. Orange- och grön-randigt.

Anledningen är ett så kallat event, eller sampling som det också kallas. I praktiken innebär det gratisutdelning av ofantliga mängder av ofantligt otrevliga halstabletten Fisherman’s Friend Apple & Cinnamon.

Vart man sig på fjället vänder, möts man av vitklädda unga tjejer med randiga mössor som delar ut småpåsar med tabletterna. Man möts också av detta:

bild410.jpg

Överallt! Små tomma påsar som saboterar den annars fulländade natur- och skidåkningsupplevelsen.

Som om inte detta vore nog, förpestas liftköerna av den mycket påträngande doften av trehundratusen människor, som alla suger på dessa tabletter. Jag skojar inte – det luktar alltså äppelkanelfishermansfriend överallt.

Visste ni förresten att tabletterna ifråga mestadels består av sötningsmedel? Sorbitol är den dominerande ingrediensen. Inge vidare. Men nu måste jag knoppa, imorrn blir det upp tidigt – Magic fyller tolv!

One thought on “Brought to you by Feskarns kömpis”

  1. Jag har ont i halsen och skulle köpa Fishermans Friend imorse (köper eg bara original och lakrits) men de hade bara sockerfria varianter på konsum. Fick bli en påse ändå, men de gör ju varken till eller från. :/ Ha det så kul i snön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *