Nu måste jag korrigera mig lite

Skrev igår om Zetas nya raps- och linolja, och nämnde bland annat att den var rik på Omega-3, samt hur nyttigt detta är.

Men det är uppenbarligen en sanning med modifikation, eftersom det är skillnad på Omega-3 och Omega-3. Jag ska inte ge mig in i den djupare analysen, du kan nog läsa allt du behöver veta här. Lite förenklat kan man dock konstatera att den Omega-3 som kommer från växtriket inte på långt när är lika hälsosam som den som finns i till exempel fet fisk.

Eller för att ge ett konkret exempel: Wasabröds knäckebröd Wasa Sport+ innehåller Omega-3 från linfrön, men det krävs 300 skivor av brödet för att uppnå samma hälsoeffekt som man får genom bara en liten sillbit.

Med detta sagt är det förstås viktigt att tillägga att Wasa Sport+ och Zetas raps- och linolja definitivt är nyttiga produkter. Fast de kanske inte är riktigt så nyttiga som man kan tro vid första anblicken.

One thought on “Nu måste jag korrigera mig lite”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *