Frasses: Gott men kladdigt

Mitt livs första besök på “den andra” norrländska snabbmatskedjan har avverkats idag. Frasses är lite grand av lillebror till Max, men begreppet är väl egentligen felaktigt eftersom de är lite av ärkefiender samtidigt.

Deras utveckling har dock vissa likheter: från gatukök i Norrland till rikstäckande kedja.

Kanske slutar likheterna där. För när Max i de flesta avseenden ser ut och beter sig som en internationell kedja, har Frasses kvar lite grand av gatuköksfeelingen. Åtminstone i Ödeshög, där vi lunchade idag. Ingen drive in, istället får man snällt knata in på bensinstationen och beställa.

När man sedan fyrat av sin beställning, får man det något överrumplande beskedet: “Åkajj, dä dröjjer änn kwart önnjäffer!”

Änn kwart? No shit?

No shit. Hon är helt seriös, och har redan slängt ned en driva pommes i fritösen.

Men min baconburgare (se bilden) är faktiskt skitgod. Knaprig bacon, saftig burgare, smarrig majonnässås, mjukt men ändå frasigt bröd och massor av fräsch sallad.

Enda minuset, förutom kwarten, är att det blir kladdigt som katten. Man får sitta med hamburgarlådan under hakan och hoppas att sallad och dressing dräller ned i den. Pommesen var godkända, men förstås inte i klass med Burger Kings, som enligt mig är de bästa på marknaden.

Och när det gäller kwarten: det gick definitivt inte snabbare på Max i Jönköping igår.

Avslutningsvis: ni kanske tror att jag och min familj har en mathållning som mest påminner om ett gäng hillbillies från Alabama. Så är inte fallet. Vi äter sällan hamburgare, och dagens besök på Frasses var inte planerat. Mer en nödåtgärd, orsakad av bristande planering.

5 thoughts on “Frasses: Gott men kladdigt”

 1. Som flickvän till Raz har jag börjat läsa din blogg, och idag då också oroats för din långa bortovaro. Skönt att ni är hemma välbehållna och roligt att höra att ni gillade Frasses!
  För min del är det bara gatukök som gäller, en kwart har jag tid att vänta på en nygjord och smakrik hamburgare. Men visst kan jag hålla med om att burgarkungens pommes ofta är goda… De kan slinka ner när Sibylla saknas i närheten!

 2. Hej Malin!
  Kul att du läser min blogg, och kul att det finns fler än jag som gillar korvmojar. Jag hade faktiskt med mig datorn när vi var iväg (fattas bara) men det var så trevligt umgås med människor IRL att jag glömde den i väskan.

 3. Hej igen!
  Det där låter oerhört hälsosamt, att du hade så trevligt IRL menar jag. Man kan lite säga att vi är varandras motsatser på just den punkten, i alla fall idag, eftersom jag just i helgen upptäckt vad kul det är att ha en dator och trådlös uppkoppling! Jag brukar ha min “dammsugare” (den låter tyvärr så) med dåligt batteri på sin ganska tråkiga datorplats, men idag när jag varit småsjuk och haft en slappardag har jag faktsikt haft med den både i köket och sängen, läst bloggar och kollat gamla svt-program. Idag var liksom inte mitt liv så himla kul IRL 🙂

 4. Frasses prövade jag för ett år sedan, blev mycket besviken, Sibylla är bättre, och då placerar jag Sibylla efter de stora 3 kedjorna.

  BK’s Pommes är ju bäst, så skönt att höra fler som tycker det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *