Det var det, det

Julledigheten har satt gasen i botten mot mållinjen. Det går fruktansvärt fort nu, minuterna bara rusar iväg och inte ett skit är klart av det som skulle bli gjort. Men utrensningen har kommit en bra bit på väg, och jag tänker inte släppa taget.

Idag utlystes dock undantagstillstånd. Anledningen: sånt där vitt, som började drösa ned från himlen igår kväll och fortsatte hela natten och stundvis även under dagen idag. Skottning, pulka, snögubbar och – i mitt fall – hårdhänt amputering av en livsfarlig ek som vuxit sig alltför långt in i pulkabacken.

Det vita smälter nu bort med racerfart, och jag hoppas bara att det inte blir frost imorgon, för då inträder den vädersituation jag hatar mest: Hell freezes over. Allt utanför dörren blir ett enda mordiskt, snorhalt övernaturligt väsen som bara har en enda önskan – att utplåna eller lemlästa så stora delar av mänskligheten som möjligt.

Själv har jag utsatts för ett attentat för några år sedan, iklädd full skidmundering när marken plötsligt försvann under pjäxorna. Jag klarade mig med några brutna revben den gången. Magic har också fallit offer för den Stora Snorhalkan, och han fick sy fem stygn i pannan.

SVT:s väderprognos verkar dock inte så värst hotfull, och istället för att sitta här och bli upprörd över något som inte hänt, återgår jag till vinterplöjningen: en uppgift som måste utföras så här års. De senaste veckornas händelser inom livsmedelsbranschen ska sammanfattas och analyseras innan vi sparkar igång den dagliga nyhetsrapporteringen, som haft uppehåll sedan före julhelgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *