Mitt förslag

…till hur Ica-butikerna kan återupprätta sin förlorade heder. (Eller hur konkurrenterna kan utnyttja köttfusket till sin fördel – det handlar bara om att hinna först.

Så här skrev jag idag i vårt nyhetsbrev:

Dags att sätta webbkamera i charken, Ica
Förtroendet för den svenska livsmedelsbranschen har fått sig en fet smäll. Det måste återupprättas snabbt, och Foodwires chefredaktör har ett förslag som kan få verklig effekt. Nu krävs drastiska åtgärder för att återställa förtroendet. Själv blev jag skakad och bedrövad, och jag måste erkänna att jag skämdes – det var min bransch som ertappades med byxorna nere.
Inte för att jag stått och plockar upp fläskkarré från golvet för att sedan direkt köra in den i packningsmaskinen, men ändå.
Nu måste något hända, och jag har ett förslag. Jag vet att Ica inte kan tvinga sina köpmän till detta, men konkurrenter som Axfood, Bergendahls och Coop kan gå före. Och varje enskild Ica-handlare kan fatta det enda raka beslutet: Beställ en webbkamera från Kjell & Co eller Clas Ohlson, och montera upp den i de utrymmen där livsmedlen hanteras. Se till att webbkamerorna är direkt uppkopplade till Internet. Det handlar om en investering på några hundralappar, och om man tar dt en firma för att göra jobbet kanske några tusenlappar.
Då får vi verklig transparens. Alla kan se vad som pågår, hela tiden.
Integritetskränkande? Det tycker jag inte. Kan man inte stå för det jobb man utför, då har man ingen integritet som kan kränkas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *