Man får vad man betalar för

Jens Linder, en av figurerna bakom Taffel, gör ett välbehövligt utfall mot billig läsk i sladdriga flaskor. Jag håller delvis med honom, även om jag egentligen föredrar en läsk som inte är alltför sprallig.

Jens skriver om den dåliga kvaliteten i PET-flaskorna och hoppas på bättre alternativ.

Men det finns redan. PEN heter materialet som Carlsberg använder i vissa ölflaskor på den danska marknaden. PEN har bättre barriäregenskaper, håller tätt på ett bättre sätt och duger även till det mer känsliga ölet. Men det är dyrt och därför har framgångarna varit måttliga.

Priset är för övrigt den springande punkten, och där är jag inte riktigt enig med Jens, som vänder udden mot industrin. Hysterin efter låga priser är roten till allt ont, och den är knappast framkallad av industrin, snarare av handel och konsumenter som tror att billigt alltid är bra. I viss mån har även media hjälpt till att skapa den billighets-hajp som enligt mig  är det största hotet mot maten och vår hälsa.

One thought on “Man får vad man betalar för”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *