Vaknar med ett ryck

…och tittar på klockan.

04.58.

Jag inser med en gång att jag glömt göra en mycket viktig sak, och knäpper på datorn. I mejlskörden ser jag en hop med andra grejer som också måste åtgärdas. Det är en timme kvar tills väckarklockan ringer, och den timmen kommer väl till pass.

Väckarklockan är förresten en rätt avancerad sak, där man kan välja musikgenre att vakna till: jazz, pop, soft rock och såklart country. Dessutom är den försedd med USB-port så att man kan koppla in sin MP3-spelare och vakna till den musik man själv gillar. Jag har ingen MP3-spelare, bara en telefon med en inbyggd MP3-spelare, och den går knappast att koppla in, särskilt som jag inte har telefonens USB-kabel med.

Då aktualiseras återigen ett mycket påtagligt I-landsproblem: ska jag köpa mig en iPod? Jag stod mycket länge och väl i den stora Applebutiken på North Michigan Avenue och funderade igår. Priserna är nästan hälften mot i Sverige, och den nya Nanon är verkligen superläcker.

15 thoughts on “Vaknar med ett ryck”

 1. Ta en titt på Sony NWZ 618f innan du köper ipod. Sony har äntligen skrotat alla sina formatbegränsningar och leverarar nu en MP3 med 8 GB, Radio, pod casts kompatibel (ljud och video) och 33 timmars (!!!!) batteritid (för audio), . Allt i ett solitt “rubber format”.Har gått och suktat och tycker att den verkar nice…
  Har sedan tidigare en Ipod nano. gillar den skarpt, användargränssnittet är bra men den där itunes-konverterings-omvägen är till ingen nytta. dessutom är batteritiden inget vidare – irriterande om man sitter på långa flygningar.

 2. Nej, lyd inte Martin, ta inte en titt på något annat än Ipoden — gå till Applebutiken utan att passera gå. (Min djefla man kan berätta hur glad han är i sin lilla nya favvoapparat. Jag kan berätta hur glad han är ja, men inte själv glädjas emedan jag *snyft* bara har en gammal sekruttipod. Som faktiskt funkar jättebra, när jag tänker efter.)

 3. oooh, missförstå mig icke. jag kräver ingen absolut lydnad. idkade bara lite konsumentinformation. ipod är toppen – no doubt. men, det finns andra bra MP3-spelare med features som inte ipod har. dessutom till samma eller lägre pris. nikon – minolta diskussionen här på bloggen för några månader sen kanske appliceras även på detta fall…. 🙂

  Ha en trevlig resa – om två veckor åker jag till Hollywood för att sätta igång mina nya filmkarriär! LA laws. Kanske kan idka lite ambulance chasing mellan tagningarna. it’s all about the money…. 😉 Injured? call me at 1800suethem . com

 4. Konsumentinformation? Du är ju partisk, din rackare.
  Problemet är ju att man allra helst vill ha en iPhone. Med en ordentlig kamera och 3G. Men kan man tåla sig tills det kommer en sån? Tveksamt. Babylonsjukan rasar i min kropp.

 5. Jamen, slå till och köp en Nano! Det är ju helt andra priser over there. Och den nya Nanon är ju så cool! Gillar speciellt deras Cover Flow, när skivomslagen liksom flyter förbi och speglar sig i “golvet” aahh det är ju såå snyggt! 🙂

 6. Det bara att handla. man mår bra av att shoppa!!!!

  nuvarande iphone har väl inte 3g såvitt jag vet. bara tidsfråga innan det kommer. när den kommer till eu är väl en annan fråga.

  Partisk jag?? Än så länge får jag ingen kick-back av sony – tyvärr. grejen är mer att jag är lite förtjust i sonys prylar. Bra kvalitet – oftast – i trevlig förpackning. tyvärr har de dock en tendens att komma med lite konstiga format som de är ensamma om. nya Mp3 spelaren som jag beskriver ovan är dock befriad från sådana dumheter.

  Köp dig en nano, du kommer inte att bli besviken. är du riktigt i shoppingtagen tycker jag ock att du skall slå till på lite kameraprylar. Ofta halva priset mot sverige. ritzcamera (.com) finns väl lite överallt i chicago?!

 7. Vad du än gör – köp nåt! Kom inte hem och säg “äh, ja ble så tveksam å så…de fanns så möcke grajjer o jag ble helt perplex(ja, jag vet det ser ut som om jag försöker skriva på Göteborgska, fast du inte pratar så brett alls…Men ändå).

  Kommer du hem utan att ha köpt en cool teknikpryl, ja då vet jag inte vad jag gör.(antagligen inte eftersom jag är ganska kass på att ta tag i prylar rent generellt… Men ändå).

  Jag hade köpt en iPod Nano. Och kanske en till din fru. Och/eller till barnen….

 8. alltså, med ovanstående sista mening menar jag inte att JAG hade köpt en till din fru. Jag menar “Om jag hade varit dej så hade jag…”

  Bara så att vi inte missförstår varandra….

 9. Jag ska nog handla. Får se vad det blir. Men jag efter att ha testat lite olika lurar kan jag bara hålla med Pär: vilken skillnad med ett par ordentliga! Det är som natt och dag.

 10. Om du hade sett frekvensgångskurvorna för en del billighetslurar hade du förstått… en del får en att yla av förskräckelse.
  Vad du än gör, köp NÅGOT! Allt annat är tjänstefel och din bil kommer att förvandlas till en pumpa vid hemkomsten osv osv. Se bara till att en eventuell icke-Apple-spelare kan hantera det magiska AAC; o, denna förtvivlade formatdjungel!

 11. Jag tänker nu vara motvalls och säga att jag delvis har övergett min poddis till förmån för ett fetare minneskort i mobilen. Medges att den inte rymmer ens en bråkdel av vad podden gör, men för mig blev den lösningen betydligt smidigare.

  Detta betyder dock inte att jag är motståndare till besinningslös konsumtion av skojiga tekniska mogrucker. Shoppa för all del loss om det gör dig lycklig!

 12. Den är inte bara jättesnygg – den är bra också! Fick en röd Ipod Nano när maken var i USA senast och är helt frälst. Men som någon skrev ovan, hörlurarna suger! Funderar på att köpa ett par Koss till min…
  Glöm inte heller att köpa skyddsfodral till den samtidigt (den snygga silvriga baksidan är inte lika vacker med flottiga tumavtryck på) då fodralen inte går att köpa i Sverige ännu.

  Tyvärr finns det alla möjligheter i världen att därefter bli utfattig på Itunes när man så småningom kopplar upp sin Nano dit och börjar utforska vad som finns där 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *