Mind the gap, stupid

Emma Clarke är tjejen som talat in de där ljudmeddelanden som spelas upp i Londons tunnelbana. Emmas röst är så förförisk att hon kallas “Marilyn of the Underground.”

Men nu är det slut med det. Emma har fått kicken. Den utlösande faktorn var en handfull skämtmeddelanden hon spelat in och lagt ut på sin webbplats. Ett litet PR-trick för att skapa uppmärksamhet kring Emmas företag, som sysslar med just så kallade voice overs, alltså inläsning av olika röstmeddelanden.

“För att komma till komposthögen, tryck ett. För att komma till latrintunnan, tryck två. För att komma till…”

Ja, ni fattar.

Emma Clarkes skämtmeddelanden gick på temat amerikanska turister pratar för högt, vill mannen i rött – som låtsas läsa tidningen – sluta titta på den där kvinnans bröst och så vidare.

Här borde jag länka till Emmas hemsida så att du kan få lyssna, men den har kraschat på grund av överbelastning. Jag har dock hittat filerna på ett annat ställe. Lyssna och njut.

Till och med höjdarna på Londons lokaltrafik medger att Emmas meddelanden var rätt kul, och säger att anledningen till att hon fick sparken snarare var att hon uttalat sig negativt om företaget i media.

På detta svarar Emma att hon blivit brutalt felciterad, och att det hon egentligen menade var att det skulle vara fruktansvärt för henne att åka i tunnelbanan och höra sin egen röst och se folks reaktioner på den.

Be that as it may. En höjdare på tunnelbanebolaget har i alla fall haft den goda smaken att skoja tillbaka, och säger så här i ett uttalande:

“Londons tunnelbana måste tyvärr meddela att vi har stora förseningar vad gäller nya kontrakt för fröken Clarke.”

One thought on “Mind the gap, stupid”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *