Kalla mig GI Joe

Dagens lunch:

halvspecial.jpg

Jag kunde inte låta bli att garva när tjejen slevade upp. Ett halvkilo mos. Minst.

“Ska jag äta allt det där?”, flinade jag.

Hon tittade förvånat på mig. Snittkunden i denna utmärkta korvmoj är en skitig svetsare, ställningsbyggare eller industriarbetare, så hon är nog inte van vid protester mot portionsstorleken.

När jag kom hem skrapade jag av hälften av moset. Jag blev ändå så mätt att jag har känt ett svagt illamående hela eftermiddagen.

Detta – för alla er som inte är från Västkusten – är en halv special. Hallv spässijål, som vi sajjer…

4 thoughts on “Kalla mig GI Joe”

 1. Påtal om en halv special var det en timmeslång diskussion på P3 i somras, om vad en halv special var, och där kom de fram till att det var en macka med räkröra på.. fast det kanske var på östkusten.

  Förresten så förstår jag inte vad som är halvt med den portionen du fick?

 2. Var är räksalladen??? Det MÅSTE vara räksallad på en halv special!!! Gud vad jag längtar hem till korvan. Suck.
  En anekdot i sammanhanget – när jag som novisch i Lund fick för mig att beställa en halv special med räksallad i korvkiosken vid Vildanden i Lund, lade tjejen upp en kokt korv med två glasskopor mos!!!! Räksalladen bestod till 99% av vitbetor. Jag har aldrig blivit så besviken i hela mitt liv. Jag blir fortfarande upprörd när jag tänker på det – det är ju trots allt bara 16 år sen.

 3. André: En halv special är en korv med bröd och mos ovanpå. En hel special är TVÅ korvar med bröd och mos ovanpå. En macka med räksallad är visserligen gott – men ingen halv special.

  Martin: Räksallad är gott, men jag vill ha min halva ren och fin. Korvan är fortfarande grymt, de håller stilen efter alla dessa år, även om jag inte varit där vid pass halv tre en fredagnatt på senare tid…
  Skåningarna är inget vidare på detta, men det fanns en moj vid Hamntorget i Helsingborg där man kunde beställa halv special.

  Mr. Potbelly: Jag har ätit där förr, så jag vet att portionerna är groteska. Därför känns det som overkill att dränka två korvar under moslasset. Fast det slår mig nu att en hel special faktiskt skulle räcka till två rejäla luncher. Till och med tre, förmodligen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *