Imorgon åker jag till Vita Huset

Fast jag ska såklart inte hälsa på George W Bush.

Nä, det här Vita Huset ligger i danska Ålborg och heter då följaktligen Hvide Hus. Det är ett hotell och skådeplatsen för Arlas årliga representantskapsmöte. Det kan vara mycket intressanta och givande tillställningar (rentav roliga ibland), men om det vet jag inte så mycket.

Jag får nämligen inte komma in.

Mötet är stängt och till och med vi huskatter (vi är en handfull journalister i Sverige som följer varje steg Arla tar) är hänvisade till ett pressmöte efteråt, där allt som avhandlats under två dagars förhandlingar ska förmedlas på en timme eller två.

Så om du undrar varför jag inte bloggar lika flitigt som jag brukar under morgondagen, kan jag ge dig svaret redan nu: jag sitter på en guppande färja i gränslandet mellan Skagerrak och Kattegatt. SMHI har utfärdat kulingvarning, så det känns så där halvt inspirerande.

Varför heter det kuling, förresten? Det finns ju inget som är kul med det.

Om man inte äger ett vindkraftverk eller nåt.

2 thoughts on “Imorgon åker jag till Vita Huset”

  1. Nu var jag ju tvungen att kolla upp etymologin för kuling bara för det. Tydligen kommer det från nederländskans “koeling”, som betyder samma sak. Det är väl i sin tur en avledning av “koelen”, som betyder “kyla” (verbet) på nederländska. Och en kylande vind kan man ju lugnt hålla med om att det är.

  2. låter rimligt. men nu sitter jag och väntar på att få köra på färjan, och vädret är fantastiskt! än så länge, i alla fall…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *