Det här kom jag på för lääänge sen (uppdat.)

…men jag har inte genomfört det. 🙁

Inköpslistan.com är en tjänst som innehåller en inköpslista på nätet med smarta sidofunktioner som recept och matsedlar. I äkta webb 2.0-anda är också en hel del av innehållet användargenererat. Jag lägger mig platt, det här blir nog en grej jag kommer att använda mycket framöver, särskilt som den även går att använda med mobilen.

Dock väntar jag fortfarande på att någon ska förverkliga min allra bästa idé: familjedatorn. En slags hemmets sambandscentral som utgörs av en tryckkänslig skärm som sitter i köket eller hallen. Här kan man läsa mejl, SMS och andra meddelanden (kanske blogginlägg, -kommentarer eller andra RSS-flöden), lämna meddelanden till övriga familjen, skriva inköps- och kom ihåg-listor, anteckna i kalendern och styra inspelningen av TV-program man inte vill missa.

Inget av detta är omöjligt med dagens teknik, men ingenjörerna tillbringar för lite tid ute i verkligheten för att fatta vad normala människor behöver. Tjänster som inköpslistan.com är ett steg på vägen, men jag väntar på The Real Thing – så kan jag få använda den här rubriken en gång till…

Uppdatering: Pipopp och jag undrar vem som ligger bakom sajten. Nån som vet?

2 thoughts on “Det här kom jag på för lääänge sen (uppdat.)”

  1. Idéen och genomförandet är bra.
    Så bra att jag undrar vem som ligger bakom, och vad syftet är. Det känns ambitiöst för att vara ett hobbyprojekt, men ingen info om ansvariga finns.

    Vet du?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *