Jag blir aldrig nöjd

Det blir inget av med det mest idiotiska förslaget i modern tid.

Jag borde vara nöjd, men det är jag inte. Av två anledningar:

Diskussionerna är avblåsta på grund av att ledarna i klubbarna blivit hotade. Det får mig att skämmas över mina supporterkollegor. Bedrövligt.

Kallhamrad kapitalist som jag är, tror jag att ett samgående mellan de två randiga lagen hade varit en kanonidé. Misstaget bestod i att blanda in Öis. Att hamna på samma läktare som Öis-klacken är alltför svårt att smälta för gaisarna. Det handlar om djupt rotade kulturella faktorer, där den tyngsta aspekten är den gamla ingrodda myten att Öis är ett lag för de övre samhällsklasserna, medan Gais är ett knegarlag.

BK Häcken, som arrangerar Gothia Cup, är ett av Sveriges mest stabila lag ur ekonomisk synpunkt. Men dess publika stöd och tradition ligger ljusår bakom de andra tre göteborgska elitlagen, och därför har man svårare att dra in pengar på den publika delen: biljettintäkter, reklam och sponsring. Att kombinera Gais och Häcken är betydligt mer lättsmält, till och med lagtröjans utseende är självklart: gula och gröna ränder – inte vackert,  men unikt!

Den klumpiga hanteringen av de nu avbrutna diskussionerna, som kom till supportrarnas kännedom från fel håll, har dock förmodligen omöjliggjort allt tal om sammanslagningar i foppålls-jôttebôrj för många år framöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *