Dagens I-landsproblem: Pizzakartonger

Visst – jag hörde också Babbens intervju med Uggla igår. Så jag vet att Alex Schulman tycker att det behövs sex inlägg om dagen för att hålla igång en blogg.

Alex Schulmans åsikter bryr jag mig inte om i någon större utsträckning. Men trots det: här kommer det sjätte inlägget för dagen. Och det handlar om något mycket viktigt – pizzakartonger.

Tillåt mig börja med en bekännelse. Min familj är heavy users när det gäller pizza. Och jag skriver min familj, för själv är jag inte den ivrigaste tillskyndaren. Om man försöker ett försiktigt “…vi kanske ska köpa thaimat istället?”, blir man resolut nedröstad.

Och jag har hittat en variant som faktiskt är god, med pepperoni, färska tomater, lök och paprika. Men det blir ändå såpass ofta att jag faktiskt börjar lacka ur.

Och sen är det ju detta med kartongerna. De stör mig. Det måste finnas ett bättre sätt. Jag är trött på att köra tomma kartonger till återvinning. Man kan visserligen elda upp dem i kaminen, men det blir så mycket aska.

Nej – jag röstar för ett smartare system: En ordentlig pizzakartong som kan användas om och om igen, och som håller värmen ordentligt. Som jag tar med till pizzerian när jag åker för att hämta. Diskar och tar med igen nästa gång. Smart, va?

Fast min allra bästa lösning är förstås en helt annan: Thaimat. Eller varför inte en halv special? Bara jag slipper pizza.

2 thoughts on “Dagens I-landsproblem: Pizzakartonger”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *