Bakläxa

Skrev häromdagen om världens beskaste och dyraste öl. Trodde jag.

(Shit, nu snackar Ernst på radion. Vänta, måste stänga av.)

Jag berömmer mig av att vara tämligen onördig (människor i min omgivning garvar nog högt åt detta, men skit samma) och det är därför föga förvånande att det finns andra som vet mer än jag om öl.

Till exempel Mattias.

Han vet till exempel förtälja att det öl jag kallade världens beskaste, inte alls är världens beskaste. Det dyraste är dock dyrast, åtminstone när man talar om produkter som säljs kommersiellt.

Du som vill nörda loss lite, kan läsa Mattias kommentarer här.

Och jag säger till mitt försvar att jag har inget försvar. Uppgiften om att Imperial Pilsner är det beskaste ölet har jag fått från Samuel Adams svenska importör Galatea, via en PR-byrå. Och jag har INTE dubbelkollat.

Så, nu ska jag gå och ställa mig i skamvrån. Med radion på.

One thought on “Bakläxa”

  1. Hej,
    Jo jag vet att jag är en riktig öl-geek, och något jag är stolt över, :). Det är alltid kul med fåniga saker som ovan. Brukar vara en väldigt viktig fråga hos oss öl-geekar att diskutera om vad som är starkast, beskast, suraste och skummaste ölen. Ju mer extrem och icke kommersiell den är ju bättre är det, precis som för alla andra geekar här i världen.

    /M

    Ps: Hopjuicen från Mikkeller på hemska och rent teoretiska nivån 2007 var enbart ett experiment, och i princip odrickbart. Men som man ser på min blogg så hade den ändå den längsta kön på hela festivalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *