Nostalgigodis – hjälp till!

Mitt inlägg om Nöt-Crème satte vissa känslor i svall, uppenbarligen. Syrran tycker jag ska blogga mer om nostalgi-godis.

Och det tycker nog jag med. Nötkrämsinlägget framkallade så många minnen. Dammig korsväg, skrubbsår på knäna, pirret i magen när man hoppade från femman, tältbio (sug på den), chipspåsar med en varg (eller var det en hund?) på påsen och Coca-Cola i rekorderliga glasflaskor med kvinnliga former.

Ojoj. Jag börjar nästan snyfta.

Nåväl, här kommer en liten lista med nostalgigodis som jag kan komma på några futtiga minuter innan jag måste ränna vidare:

 • Nickel
 • Kexchoklad i stanniolpapper
 • Hockeysnus
 • Jenka
 • Toy
 • Pop-rocks
 • En meter popcorn
 • Rigi
 • Puckstång

Men det finns ju så mycket mer! Nu behövs din hjälp. Fyll på listan. Klicka på kommentarlänken nedan och skriv om ditt nostalgigodis. Så gör vi en jättelista sedan och snyftar tillsammans över svunna tider.

70 thoughts on “Nostalgigodis – hjälp till!”

 1. Tösabiten en skit god kola som jag saknar, är inte säker men har för mig Pix gjorde dom Pix hade även runda chokladbitar i en rund plastask den med kaffesmak va så j-la god o deras lakrits remmar mmmmm

 2. Jag älskade Tösabitens Lakritskola och dess gräddkola. Tror att det Tösabiten som tillverkade detta godis.
  Sen så kommer jag ihåg TIPE det blåa tuggummit som låg i transparant papper…Så, gott Och sega råtter, original råtterna om var hala och mjuksega.
  Igloo apelsinglass och Cola glassen…Mums!
  Salmiak tablettaskar. Små fyrkantiga saltlakrits bitar.
  Synd att så gott godis bara försvinner. Borde vara olagligt att ta bort sånt som är så gott! Hoppas att något utav detta gottiga kommer tillbaka.

 3. Peter, jag vet inte om du tänker på nån annan Fox-kola, men jag det brukar finnas en i lösgodisbingarna. Den med citronsmak är jättegod.

 4. Håller med Neta; AKO kolorna! Chocomint var mina favoriter men Frukt gick inte av för hackor de heller.

 5. sort of liked this article 😛 not every part of it – there are a few points which i found a lttle bit off but altogether it was a nice read, thanks for the article! 😉 Regards, Bishop

 6. Dracula Klubbor Dem var ovala, svarta och smakade salmiak. Kom i svart rott papper med dracula pa. Saknar aven Shock och Shake tuggumi ochsa bada tva salta. Mmmmmm vad gott. Och vilka minnen….

 7. En liten choklad med guldpapper, GODIS hette den å smakade ljuvligt! Även BITTE saknar jag, liten 50-öres chokladbit. Vidare fanns det små avlånga randiga karameller som var frasiga….mmmmmmmmm…. å ett 10-öres tuggummi som hette FANTOMEN.
  Jag är född 1945 😉

 8. Hi admin, i see your site needs fresh posts. Daily updates will
  rank your blog in google higher, content is king nowadays.
  If you are to lazy to write unique articles everyday you should
  search in google for:
  Ightsero’s Essential Tool

 9. Hej Helena!
  Jodå det fanns en GB glassbåt som hette Smuggler fanns mellan 1975-1976. Jag saknar en godis idag dom är som puttekullor hårda runda med brunt supersalt överdrag

 10. Hej
  Jag är på jakt efter Tösabitar, orange lakritsgrädfkola som fanns 1979 som jag åt kilovis Vem gjorde dem? Pix? Vad innehöll den- recept någon?!
  Minns Igloo is glassarna med saknad där ena halvan var grön ( päron?) och den andra hallon som man delade som barn med syrran/ kompis.
  Pia

 11. Finns det någon i läsekretsen som minns en slags fyrkantig, ca 5x5x2cm mums-mums från PIX inslagen i rosa stanniol. Den bestod av tunn, spröd, mörk choklad kring ett rosa, ganska fast skum med hallonsmak. Jag minns den från 50-talet med stor saknad.

 12. Har sökt lääänge efter den ni kallar “tösabiten”
  Inget vi kallade den i norra Skåne.
  Men saknar den nått grymt.
  Tar oxå ett par säckar

 13. Tulo, punshflaskor, kexnougat, noggershock, “sidenkuddar” baddare, lakritscigaretter, sen fanns en godis som var rund med hål i som man kunde vissla igenom, lakitsrullarna med godiskula i mitten, “skosulor”, Nyttis, Doublemint, riff, bugg ja listan är lång….

 14. Tulo citron och Tulo körsbär. Tösabiten från Pix. Pix frukttabletter. Minto- och Likkokolor. Hemköp sålde Mintokolor, men tog bort dem.. Snyft.. Minns även tuggummit med Läderlappen/Batman, och det följde även med samlarbilder från TV-serien, med bild på fram- och baksidan. Det hade en väldigt speciell smak och när jag träffade en killkompis som varit i USA bjöd han på en grön karamell från Disneyland. Och den hade samma smak som tuggummit.. Vilken nostalgikick!!

 15. Hallå där! Jag undrar om det finns någon som fått halstabletter i en rund ljusblå ask med 2 korpar å en halsduk? Jag minns denna runda burk med skruvlock så väldigt väl men konstigt nog ingen burk sparad å jag hittar ingen på Tradera tex heller. Är det ingen mer än jag som ätit dem? (typ 70-tal iaf) Hjälp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *