Hoppsan Kerstin

Jag brukar ofta skryta om min elvaårige son Magic och hans framfart i köket. Men jag är samtidigt mycket medveten om att han, och många andra barn och ungdomar, får alltför lite kunskap och information om mat, matlagning och kopplingen mellan kost och hälsa. bild-1.png

Som tur är finns det fler än jag som är medvetna om detta. Och det görs insatser. En sådan var filmen “Hoppsan Kerstin – Mellanmål”, som nu följs upp med ännu en film, “Hoppsan Kerstin – Mat hela dagen.”

Filmen kan köpas, tillsammans med en handledning, här. Och kanske ännu bättre (för IT-mamman och andra lärare som råkat hitta hit) är att filmen kan lånas gratis på landets AV-centraler.

Båda filmerna har producerats av matskribenten och hushållsläraren Margareta Schmidt-Landgren, och syftet uppges vara att visa på att nyttig mat inte behöver vara krångligt eller tråkigt.

Blev du nyfiken? Det finns en trailer här. Och förresten – det är kanske inte bara barn som har utbyte av filmen. Jag har beställt ett ex, och återkommer när jag kikat på den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *