Nytt från Old El Paso

bild-8.pngSanta Maria har länge varit ohotade på tronen i den svenska texmex-hyllan. Men nu överraskar ärkerivalen Old El Paso med en nyhet, rapporterar vännerna på FastFoodLovers. Och det är en smart nyhet: Stand ‘n Stuff, ett hårt tacoskal som kan användas på stående fot, så att säga. Skalet ställs på tallriken, man fyller det med godsaker och sedan är det bara att käka på. Skalet är dessutom större än den traditionella varianten.

Det mest troliga är förstås att Santa Maria snabbt kontrar med en liknande produkt, de är ju som sagt marknadsledare. Vilket i sig är lite kul, eftersom varumärket Old El Paso ägs av den amerikanska supergiganten General Mills, medan Santa Maria är ett svensk-finskt bolag.

6 thoughts on “Nytt från Old El Paso”

 1. Jag vet inte om det är mig det är fel på, men jag tycker de där hårda skalen går sönder alldeles för lätt. Skulle det vara omöjligt att göra ett som håller ihop lite bättre?

 2. Då är det ju i så fall tortillas som gäller. Det brukar vi köra, eftersom vi har tre barn i familjen. Fast det är ändå inte riktigt “the real thing”.

 3. En vecka sedan? Då måste du ha varit först över mållinjen 🙂
  Sanningen är annars den att det är ganska relativt, det här med nyheter i livsmedelsbranschen. Innan ett företag lanserar en produkt i hela landet, är det ganska vanligt med provförsäljning i en viss region (till exempel Eskilstuna) för att testa av marknaden. Om testförsäljningen går bra, genomför man den riktiga lanseringen.

 4. Men det var mer än en vecka sedan … jag måste ha varit först i hela Sverige! Hoppas att det låg en spion och kollade mitt köpbeteende i hyllorna.

  – Humdidum. (uttråkad närmade jag mig hyllorna)
  – Trajdiraj. (uttråkad spanade jag på vilket märke som var billigast för dagen och om jag skulle kunna kombinera några “tatrebetalafören” med “denallradyrastemengodaste”)
  – NÄMEN! En ny produkt! MÅSTE HA! (ohyggligt upphetsad tacklade jag en tant som närmade sig nyheten före mig)

  Nu inväntar vi Saltstellans bit-test!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *