Malaco Truly – godis med paprika och rödbetor

Malaco lanserar ett nytt sortiment av godis, eller sockerkonfektyr som det heter på bransch-fikonspråk.

truly_prod7.jpgNu ska det vara fruktigt och med mindre socker, helt i tråd med gällande trender. 30 procent mindre socker, men ändå inga sötningsmedel. Istället har man ökat innehållet av fruktjuicer och dessutom används bara naturliga färgämnen. Detta leder till det märkliga att godiset innehåller paprika, gurkmeja, rödbeta och andra udda ingredienser.

Lådan med prover från Malaco innehöll fyra av de sju sorter som lanseras: vingummivarianterna Exotic Affairs och Fruits for Two samt lakritspåsen Sweet & Salty och fruktskummet All in a Spin.

Gemensamt för vingummina och lakritsen är att de är mjuka, på gränsen till kladdiga. De kletar ihop sig och smetar i munnen – det känns lite ovant. Det är gott och smakar som man förväntar sig, men jag är rädd att den ovana konsistensen kommer att skrämma bort många köpare. Godis är trots allt en ren njutningsprodukt.

Dock: När jag öppnar den sista påsen, som jag varit mest skeptisk till, inser jag snabbt att jag hittat en ny vän: Truly Smoothy All in a Spin (långt namn: “Kan jag be att få en trolismoodiålinaspinn, tack?) är verkligen god!

Det här mjuka fruktskummet har en fräsch, lite syrligt fruktig bismak av druva och päron. Den tittar fram när man kommer in under ytan och överraskar mycket positivt.

Mums.

Den här påsen behåller jag för mig själv. Men… vad i… Redan slut?

3 thoughts on “Malaco Truly – godis med paprika och rödbetor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *