Krasslig? Eller kanske lite knubbig? Här, ta lite sjögurka

Jodå, det hävdas i alla fall med bestämdhet av Scandinavian Clinicial Nutrition, ett bolag som samarbetar med bland annat Karolinska Institutet om utveckling av kosttillskott och andra hälsorelaterade produkter.

En patentsökt substans som går under namnet N5G, och som finns i en speciell typ av sjögurka, uppges ha en starkt virushämmande effekt och kunna förebygga både förkylning, influensa och en viss typ av fetma. Nu ska bolaget utveckla produkten till ett riktigt läkemedel.

Det låter jättespännande, så jag började snoka efter en bild på en sjögurka. Men de ser så äckliga ut att jag avstod. Mest som läbbiga sniglar, typ. För övrigt är det engelska namnet Seaslug, vilket kan översättas ungefär “havssnigel.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *