Ensam är inte stark

Klart missvisande rubrik till detta test av Findus nya pastasåssortiment, men läs vidare så förstår du nog den långsökta kopplingen.

finduspastasauce.jpegJag hittade denna nyhet i hyllan med pastasåser och köpte en av varje av de tre sorterna som fanns i min butik (det finns fler, t ex en basilikavariant som låter frestande). Har testat en, tomat och rostad vitlök, och eftersom man redan där kan se vartåt det barkar, så kommer mitt utlåtande här.

Till det yttre är den här såsen riktigt hyfsad. Det allra bästa är kanske den härliga, aromatiska, vitlöksmättade doften. Men den ser också bra ut, chunky med rejäla tomatbitar och lite att tugga på.

Smaken når inte riktigt samma nivå. Tomaterna tar helt enkelt över hela showen, och det hade jag inte väntat mig riktigt.

Den här såsen är alltså ännu ett exempel på en bra basprodukt som behöver sällskap för att fungera optimalt. Skink- eller salamitärningar, kanske lite ost eller varför inte tonfisk? Nånting mer behövs för att smaken ska få balans.

Och då faller tyvärr hela konceptet platt till marken. Jag gillar idén på att ha en sån här liten kartong stående i kylen som man kan slänga fram till lunchen, och har testat flera. Men samtliga lider av samma problem, de är inte goda på egen hand. De behöver sällskap.

Som sagt, ensam är inte stark.

Där satt den.

4 thoughts on “Ensam är inte stark”

  1. Hej!
    Jag håller inte med. Jag har testat 3 av Findus Pastasåser och jag tycker att de är så goda så att jag kan äta dem direkt ut förpackningen (speciellt ostsåsen och även olivsåsen). Det är ju klart att det blir godare om man piffar till dem lite själv men de funkar utmärkt även på egen hand. Till och med utan pasta. Därmed basta! 🙂

  2. Hej Ingrid!

    Ost- och olivvarianterna har jag inte testat. Däremot hade jag en skävtt av chilivarianten i en köttfärssås jag gjorde igår, och det funkade bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *