Arla plussar på Keson

kesoplus.jpgArla Foods gamla klassiker Keso kommer i en ny verison, Keso + fiber.

Tanken är förstås att rida vidare på den starka hälsovågen, där Keso länge varit ett stående inslag. Produkten är något av en ikon i viktminskningssammanhang, och finns med i de mest skilda former av dieter.

Plus-keson innehåller linfrö, inulin och äppelfiber vilket är tänkt att ge ökad mättnadskänsla samtidigt som matsmätlningen får sig en kick i rätt riktning.

För många svenskar är för övrigt ordet Keso synonymt med själva produkten, men det är faktiskt ett varumärke som Arla äger rättigheterna till. De konkurrenter som finns tvingas därför kalla sina produkter cottage cheese, vilket är samma sak.

One thought on “Arla plussar på Keson”

  1. Åhå ser man på. Eller så kan man göra som jag. Cutta äppelbitar, slänga på keso, kanel och linfrö till frulle. Men… bra vid stressiga tillfällen. Dock stör det mig att det är 1,5% fett-versionen som fick det här tillskottet. Den fettminskningen måste vara den mest menlösa i historien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *