Ordförande Persson, Mat-Tina och Bosse Bildoktorn

gorran_persson.jpgOk, jag ska börja med att erkänna tre saker:

1: Jag har röstat på honom. Flera gånger.

2: Sist jag röstade, var det för att få bort honom.

3: Jag har inte sett mer än små fragment av Figges dokumentär.

Men – jag har hört på radio. Och medan jag satt i en bilkö vid GP:s tryckeri på Hisingen, levererade utmärkta radioprogrammet Morgonpasset allt jag behövde för ett inlägg om ordförande Persson.

Morgonpasset hade nämligen inte bara tittat på TV, utan också draggat i extramterialet på SVT:s webb. och bland annat funnit följande guldkorn där Persson spikar upp sin önsketablå från Sveriges Television:

matspecial_tina.jpg“Skippa Mat-Tina och flytta Bosse Bildoktorn till bästa sändningstid.”

Persson motiverar detta med att Tina blivit “för morsig”, medan Bosse Bildoktorn är en “rolig karl” som “vet vad han talar om.”

Göran, Tina och Bosse – vilket triangeldrama! bosse_andersson.jpg

Morgonpasset fyller även på med det kanske bästa citatet av alla, där Persson erkänner att han blivit helt fixerad vid sin vikt, och att han känner sig “äcklad” när han ser sig själv i spegeln – varpå han utbrister något i stil med följande:

“Jag måste gå ner 15 kilo, men det är omöjligt att komma igång.”

Kanske finns det något samband mellan detta förhållande och hans önskan om att få bort Tina ur rutan, vad vet jag. Fast i så fall kanske han hellre hade velat byta ut henne mot Blossom Tainton…

Uppdaterat: Insåg just att bästa sändningtid är upptagen – av ordförande Persson själv…

One thought on “Ordförande Persson, Mat-Tina och Bosse Bildoktorn”

  1. Jag har inte haft så roligt framför TVn på länge som framför “ordförande persson”. Det är verkligen som att smyga bakom draperierna, långt in bakom kulisserna i bästa skvallertidningsanda och så smyglyssna och karln är ju så jädra bra att svida till det, att låta sarkasmerna hagla och knorra till varenda uttalande med en brännande elakhet till slut som den om Mona S om tänket som hon inte är så bra på och “tycka-synd-om-vara-orolig-för” Bildt. Nu ser vi fram mot tredje delen om samarbetet med miljöpartiet. Härligt.
    -Nej jag har aldrig röstat på såssarna! Men jag hatälskar faktiskt persson!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *