Ekströms bärdrycker

Hinner inte blogga, skrev jag nyss. Sedan knackade det på dörren, och postiljonen i den gula bilen stod utanför med ett paket. I paketet fanns Ekströms nya bärdrycker, och då måste jag ju testa. Genast. Det var alldeles för länge sedan jag fick prova något nytt.

Dryckerna innehåller bara lite socker och inget konserveringsmedel. Dessutom är de naturligt rika på antioxidanter, som tros bli “det nya svart” inom livsmedel och hälsa. Tre smaker lanseras:

blabar.jpgBlåbär/aronia: Mmm. Svag blåbärsdoft. Smaken känns fräsch och naturlig, med tydlig syrlig blåbärssmak. The real thing, liksom. Tyvärr är den fräscha smaken ganska kort, men som sagt: detta är en flipp.

Svarta vinbär/röd druva: Doftar mammas och mormors hemkokta saft fast med en kylig industriell ton som gör doften både bekant och främmande. Smaken är aningen för syrlig med det svarta vinbärets beska avslut. Ok, men inget man väcker polarna för.

Nypon/passionsfrukt: Märkligt fri från doft, faktiskt. Smaken är även här ganska kort och tvär men frisk, och utan den kladdiga sötma som man förknippar med nyponsoppa.

Slutligen några ord om förpackningen. Enliters kartong med plastkork, som blivit allt vanligare på senare tid. Jag gillade korken först, den öppnade ett snyggt runt hål och var lätt att hälla ur. Men när jag skulle öppna nyponpaketet: Plötsligt händer det. Jag får hela korken i handen. Tittar dumt på förpackningen, som tittar trotsigt tillbaka med sitt enda öga, förseglat med aluminiumfolie.

Detta är ju sådant som INTE FÅR HÄNDA. Men ändå… Som tur är, är jag en normalhändig person. Och normalhändiga personer går som bekant alltid runt med en tapetkniv i fickan, med vilken de kan öppna diverse trilskande kartonger och annat. Dock: feeeet flopp för korken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *