Dagens I-landsproblem: McDonald’s-kaffe i bilen

Varje gång man kör genom McDonald’s drive-thru och köper kaffe, hamnar man i samma dilemma. Kaffet är helt enkelt svinhett och går inte att dricka förrän man låtit det svalna lite.

kaffe.jpgMen för att det ska svalna måste man ta av locket på muggen.

Och det vill man inte, för man vill definitivt inte riskera att spilla det skållheta kaffet på sig själv eller sätet.

Man kan inte heller blåsa lite på kaffet för att det ska svalna snabbare. Hur ska man kunna det, genom det där pyttelilla hålet?

Det går inte heller att sörpla försiktigt genom pyttehålet.

Istället sätter man muggen i bilens mugghållare och väntar ett tag. Sedan får man chansa, för muggen är såpass väl isolerad att man inte kan känna om kaffet nått lagom drickbar temperatur.  I 98 fall av 100 inträffar då något av följande.

A: Kaffet har blivit fisljummet och smakar därför apa.

B: Kaffet har inte svalnat, du kokar din tunga levande och får under de påföljande tre dagarna stå ut med kraftigt reducerad receptivitet hos dina smaklökar.

I två fall av hundra har kaffet uppnått en optimal temperatur. Jag väntar fortfarande på att detta ska inträffa.

6 thoughts on “Dagens I-landsproblem: McDonald’s-kaffe i bilen”

  1. Detta är receptet:
    Man kör förbi och så svänger man av vägen vid nästa avfart istället och lättar på gasen ett ögonblick och då ser man plötsligt att det är hus runt ikring och husraderna tätnar så småningom och man är plötsligt inne i ett samhälle och där, där borta till höger finns det ett fik med väldoft och det är stilla. I disken ligger nybakt bröd och bakelser och maränger. På ett särskilt runt pelarbord står nybryggt kaffe och man tar sig en kopp och tar en tidning från tidningshyllan och man sätter sig ner och tittar ut och ser tiden sakta in. Kaffet är precis så där varmt som man önskar och smakar sådär djävla gott. Sedan sätter man sig i bilen igen och så …vidare.

  2. McDonalds hade i alla fall tidigare satt i system att servera kaffe mycket varmare än alla andra. Stella, som kvinnan som brände sig hette, fick tillbringa åtta dagar på sjukhus för brännskador på sina lår och fick först 200 000 dollar i skadestånd. McDonalds gjorde sedan upp utanför domstolen.

    http://caoc.com/CA/index.cfm?event=showPage&pg=facts

    Sensmoralen är att aldrig ha mjölk i kaffet.

  3. Björn, jag fattar grejen, men är ändå orolig för att det blir för blaskigt… Jag menar, t o m ett för starkt kaffe blir ju inte *godare* av att spädas med vatten… Skulle väl vara efter att man redan bränt sönder smaklökarna på förra koppen då kanske 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *