Apelsinjuice i en återvändsgränd

Nån som minns fyrabarnsmamman och juicen? Hennes sexåriga dotter testade pappas alkoholmätare och fick beskedet att hon inte borde köra bil, trots att hon bara druckit apelsinjuice.

Jag skrev ett inlägg om fyllejuicen igår. Men som den grävande journalist jag är (ibland i alla fall), så var jag tvungen att undersöka saken lite närmare. Så jag kontaktade Del Montes svenska importör, Arvid Nordquist. Och körde raka vägen in en återvändsgränd som det blir svårt att komma ur.

Arvid Nordquists konsumentkontakt påpekade nämligen – vilket jag också redan visste, mycket väl – att man övertagit agenturen den första februari. Juicen som fyrabarnsmamman köpt var inte såld av dem, utan Jo-Bolaget som hade agenturen fram till sista januari. Efter övertagandet var hela sortimentet förändrat och juicen ifråga finns inte längre på marknaden, hävdar bolaget.

Och att kontakta Jo-Bolaget är knappast någon idé. Jag kan berätta redan nu vad de har att säga: “Nej, vi har slutat sälja Del Montes juice. Du får vända dig till Arvid Nordquist.”

Så det är väl lika bra att förklara ärendet avslutat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *