Lassi dök som vanligt upp i sista minuten

Alla känner väl till Lassie, hjältehunden som räddar liv och alltid dyker upp i rättan tid. Mindre känd är kanske Lassi, en indisk drickyoghurttyp som nu lanseras på den svenska marknaden och som jag för en tid sedan blev utlovad prover på.

Igår gjorde vi klart nya numret av vår tidning (som också heter Salt) och till den hade kollegan Newton, som har lite indiskt påbrå, fått i uppgift att skriva en artikel om Lassi. Han bor i Bryssel, och trots det stora utbudet i butikerna där lyckades han inte uppbåda Lassi någonstans.

Jag har inte heller sett till drycken i butik, och när pressläggningen drog allt närmare såg det ut som om vi skulle behöva köra en helsidesartikel om en grej som ingen i redaktionen smakat. Det kändes inte bra.

Då ringde telefonen.

Det var en trött chaffis på Frigoscandia, som inte orkade bemöda sig att leta upp en adress utöver den handfull butiker han normalt levererar till, och därför undrade om någon kunde möta honom på Coop Forum.

Snark. Som om man inte hade nog att göra. Men vi behövde även lite lunch, så jag sa ok och slängde mig i bilen. Jag fick lunch (rätt tråkig pasta från byns italienska restaurang, men det tar vi en annan gång) och en låda Lassi, och hann därmed få med en rad i tidningen.

Lassi dök alltså upp i sista minuten. Precis som vovven med nästan samma namn.

Men skit i jycken nu: Lassi är en mycket positiv överraskning. Pigg, frisk och välsmakande, och det omdömet skriver även min familj under på. “Mums”, utbrast till exempel Legolas. Och det ordet kommer inte ofta ur hans mun.

Lassi är som milkshake, fast typ 800 gånger fräschare. (Sug på den, McDonald’s!)
Personligen har jag svårt att välja favorit. Mangon är jättegod, med en lång, solig, söt och tropisk smak. Men hallonvarianten är grymt kul med en sprallig, syrlig hallonsmak som kittlar gott på tungan. Jordgubb – visst, den är också god, men på min lista blir den trea.

Det här är en dryck som girigt kolkar i sig, den piggar upp och torde vara ett bra mellanmål, även om jag har svårt att utläsa hur mycket socker den innehåller. Jag klämde själv en efter gårdagens spinningpass, och den satt som en yllekeps.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *