Skillnaden mellan påste och påste

Ulrika kommenterade mitt inlägg om Pickwicks te med en rätt intressant fråga: Vad är skillnaden mellan vanligt påste och det som teföretagen kallar lösviktste i påse? Trekantiga påsar?

Ja, i princip, lyder mitt svar. Det är – enligt mig – i det närmaste en ren bluff. Fast visst finns skillnader: “Vanligt” påste är mer finmalet och själva påsen är av en billigare typ, där man inte ser själva tebladen. Så lösvikts-pås-teet ser lite flottare ut.

Själv känner jag mest respekt för bröderna Wingstrand, som innan de sålde sitt temärke Kobbs slutade helt med påste av miljöskäl. Det var rätt tänkt, egentligen är det dumt att köra en massa papper kors och tvärs över jorden.

One thought on “Skillnaden mellan påste och påste”

  1. Kul att höra att det är fler än jag som inte riktigt har förstått meningen med de nya påsarna

    Visst är det slöseri med resurser och material. Dessutom tycker jag det är godare med vanligt lösviktste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *