Center vs. Plopp

Fick ett mejl från kära vännen Maria. Hon höll en gång i tiden ordning på administrationen i mitt företag, men har nu emigrerat till de småländska skogarna där hon jobbar på företaget Hags, som tillverkar utrustning till lekplatser.

ploppcenter.jpgMaria och hennes kollegor har under en tid ivrigt diskuterat den eventuella skillnaden mellan Cloetta Fazers två chokladbitar Plopp och Center.Diskussionen ledde till slut till att man kontaktade Cloetta Fazer, som gav ett detaljerat svar om aromtillsatser, sockerhalt och vattenhalten i fyllningen och lite historia bakom produkterna.

Maria och kollegorna på Hags lät sig dock inte nöjas, utan anordnade ett blindtest på kontoret. Testet gav svart på vitt: sju av nio prickade rätt, de flesta tyckte Plopp var sötare.

Så nu vet ni det, alla som undrat: Det finns en skillnad. Eller? Eventuella mothugg eller medhåll mottages tacksamt – detta är en viktig fråga som inte får sopas under mattan.

Själv har jag en klar förkärlek för Center (fast helst Kexchoklad, förstås). Plopp förknippar jag bara med godispåsen man fick med sig hem när man varit på barnkalas som liten pilt.

2 thoughts on “Center vs. Plopp”

  1. Vi gjorde en liknande test för 3-4 år sen på jobbet, ca 30 pers. Vi hade både rullar, kakakor, de små två-bitars, ja alla varianter som fanns att uppbringa.
    Det var som sagt var en skillnad, och de flesta prickade rätt, vad jag minns.
    Det intressanta tyckte vi var att det står exkat samma ingredienser på de båda, men bara i annan ordning, dvs mängden skiljer.
    Vi “bstämde” också att Plopp är mer för barn och Center mer tilltalar en vuxen kundkrets, ungefär precis det du skrev 🙂

  2. Ja visst finns det en skillnad! Jag har alltid föredragit plopp. Mmmmm det vattnat i munnen efter att ha läst det här. Vem vet, nu efter en långisduppehåll så kanske jag föredrar center 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *