…ingen vet vem som köper saften

vissteduatt.gif

På saftfabriken Önos utanför Kristianstad har man ett angenämt mysterium att fundera på. Varje år i december ökar försäljningen av svartvinbärssaft kraftigt, men ingen fattar varför. Svartvinbärssaft förknippas inte direkt med julen, möjligen kanske det blir lite saftsås och nån snaps.

Enligt Önos säljs det mer svartvinbärssaft i december än under sommamånaderna. Skumt, tycker jag. Kanske finns det någon läsare som har en rationell förklaring? Det skulle i så fall vara synnerligen intressant. Hör av dig om du har en lösning på saftmysteriet – eller ska vi bli tvungna att kalla in Lasse-Maja?

6 thoughts on “…ingen vet vem som köper saften”

 1. Kan det inte vara så att väldigt många tillverkar sin egen glögg till jul. Det finns otaliga recept där svartvinbärssaft ingår. I “Tomtedricka”, en barnvänligare variant, ingår också svartvinbärssaft.

 2. Svart vinbärs snaps…Julsnapsens doldis…
  Det torde kanske vara så enkelt som att Svart vinbärssaften, användes till att göra sin egen svarta vinbärs snaps, en höjdare för de invigda…och de är många…

  Stellan en liten remainder om de prover på Biggans som Du inte recenserat ännu.
  Lycka till och gott nytt mat år
  Hälsar
  Christer

 3. Det finns en hel del människor som gör egen rödkål till julbordet, den innehåller ofta någon dl svartvinbärssaft. Kan det vara lösningen? Gelé till kalkonen?

 4. Hej
  I Danmark har man altid benyttet “röd vinbärsaft” når man selv kogte rødkål. Denne saft er dog ikke så vanlig så mon ikke mange i stedet vælger “svart vinbärssaft”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *