Världens smartaste sparbössa

Här kommer ett riktigt smart tips om hur du kan spara och samtidigt göra en insats för människor som behöver din hjälp: Lägg upp ett månadssparande (eller flytta ditt nuvarande) i Kyrkornas Ufond.

Kyrkornas Ufond är en organisation som arbetar med så kallad mikrofinansiering. Företeelsen har blivit känd genom årets mottagare ekonomipriset till Alfred Nobels minne: Mohammed Yunus och Grameen Bank. Mikrofinansiering innebär utlåning av små belopp till behövande i tredje världen, för att dessa ska kunna komma igång med egna småföretag. Det kan handla om att köpa en symaskin för att sy och laga kläder eller för att köpa en markplätt där man kan odla något som man säljer.

Ur vårt perspektiv handlar det om löjligt små belopp, hundralappar, som lyfter hela familjer ur fattigdom och misär. Och du behöver inte ens ge bort dem! Du sparar som i vilken bank som helst.
Om du sparar pengarna hos Kyrkans Ufond kan du själv välja om du vill ha ränta eller inte, och även företag och organisationer kan sätta in pengar. Väljer du räntesparande får du för närvarande två procent ränta på dina insatta medel. Hur mycket får du idag? Och förändrar du någons liv med dina pengar?

Nå, vad väntar du på? Kyrkornas Ufond var det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *