Min dröm: FreshDirect

Ända sedan Internet etablerades som en del av min vardag i mitten av 90-talet har jag längtat efter en sak: att kunna handla mina dagligvaror på nätet. Jag kan fortfarande inte begripa hur storföretag som Axfood och Coop kan misslyckas med detta. Det måste vara världens enklaste! Jag förstår att Ica har ett problem i form av potentiell konkurrens med sina handlare, som ofta själva äger butikerna.

PrisXtra i Stockholm har lyckats. Bergendahls gjorde ett serilst försök i Skåne, men liksom Axfood och Coop gav de upp alldeles för snabbt. Nu tycker de att de “har testat och det gick inte”, så nu ligger nätet på hyllan.

Då säger jag att tiderna förändras. Idag är det många med mig som är beredda att betala för att få varorna hemkörda. Och vi väntar oss inte heller att maten ska vara billigare bara för att den säljs på nätet. Vi vill kunna ha en sparad inköpslista i datorn, gå in varje torsdag, göra några små förändringar och efter fem-tio minuter så är veckans inköp avklarade.

Själv var jag och handlade igår kväll. När sista TV-bonden lämnat rutan, slängde jag mig i bilen för att göra veckans inköp. Kvantum stänger 22.00. Jag var sista kunden och när jag stod och packade mina varor släcktes ljuset i butiken. Väktaren kom tillbaka efter sitt varv i butiken. När jag satte mig i bilen, efter att ha lastat in alla kassar och återbördat vagnen, var klockan 22.04. Fattar ni vad jag menar? Jag har inte lust att betala 1600 spänn för att bli genomsvett, superstressad och förödmjukad vid en tidpunkt när normala människor tar sig en sängfösare.

Så nu kommer mitt budskap till Axfood, Coop och Bergendahls: Se till att få arslet ur vagnen. Dra sedan ut tummen och sätt igång – den som är först vinner! Som lite inspiration kan ni läsa här om hur min verkliga dröm ser ut: New York-företaget FreshDirect räknar med att omsätta 240 miljoner dollar i år.

Denna veckan levererar de 2000 färdiglagade Thanksgiving-måltider…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *