Söderlund & Bie

Kollade igår in ett nytt avsnitt av såpa-dokumentär-familjeprogrammet Söderlund & Bie, och denna gången handlade det om MAT!

Var mycket spänd inför programmet, men nu är jag lite kluven. Nästan besviken, faktiskt.
Jag retar mig på att Ann, som ju faktiskt är programmets huvudperson, blir så himla impad av alla förståsigpåare, som till exempel en farmor som står och påstår att “det har visat sig att folk som äter sötningsmedel går upp i vikt” och att socker är beroendeframkallande. Det där är sannerligen inga vetenskapliga sanningar.
Samtidigt dissar Ann sig själv (och alla tittare) hela tiden och säger att hon är så dålig, måste bli bättre på allt och så vidare. Fast att hon gör som alla vi andra.

Samtidigt har Ann en otroligt skön humor och självdistans. Hennes imponerade anlete har hela tiden en ironisk glimt, även när hon står i köket hos stjärnkocken Marcus Ajaulay och får lära sig att man ska använda ugnen när man lagar mat, starta dan med en banan och alltid ha kokt potatis i kylen.

Marcus tips var nog för övrigt programmets stora faktamässiga behållning. Allt utom att käka banan i sängen…

4 thoughts on “Söderlund & Bie”

 1. Jag blev också besviken på programmet, jag har alltid gillat Ann´s krönikor för hon skriver dem med en glim i ögat som jag gillar.
  Jag skall titta på ett avsnitt till och ge programmet en chans.

 2. hejsanhejsan.
  Jag tycker att hennes program är både roligt och verklighetsbaserande! Fantastisk.
  Skulle kunna önska mycket mer av ett promgram. fem stjärnor!!
  mvh: 15-åringen som gillar programet.

 3. Avsnittet om stress var bra, och det första jag såg har gjort ordentliga avtryck i vår familj. Vi har numera familjeråd varje söndag, och det är en kanongrej. Jag blev nog besviken på avsnittet om mat för att jag hade gjort det så annorlunda själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *