Mmmörkbruna brownies

Trevligt paket i brevlådan idag: Produktprover på Göteborgs Kex nya brownies. Browniesarna har denna gång bakats med mörk choklad, 72 procents kakaohalt.

Vad tycker man om detta? Hustrun tyckte mycket om den mörka brownien, trots att hon annars tillhör mjölkchokladfalangen. Hon ansåg också att det var viktigt med en kopp kaffe till.

Magics kommentar löd så här: “Får man ta en till?” Fast det brukar han säga, å andra sidan.
Själv tyckte jag att brownien var mumsig, även om jag väntat mig att den riktiga kakaosmaken skulle vara mer påtaglig. Sedan är det något med konsistensen på dessa fabriksbrownies. De har en slags frasig, men ändå lite seg, yta. Den får mig att rysa, vet inte varför.

Dessutom, om man ska vara riktigt gnällig, så smular det förfärligt. Frågan är om man vågar ta fram dem när man har gäster i finsoffan. Det blir bruna prickar överallt.

Helhetsintrycket blir dock egentligen ganska bra, det här är habilt fikabröd. Helt klart, och jag föredrar den mörka skönheten framför de andra varianterna.

En annan kul grej från kexfabriken i Kungälv: Deras klassiska bräckbod (Kungälvs viktigaste turistmagnet sedan många år) har ynglat av sig. Det finns numera en bräckbod till i Ullared.

Och så den sista Kungälvsnyheten idag, som jag fortfarande väntar på att få se i levande livet: Ballerinamuffins. De är på gång, jag har kollat på Coop Forum ett par gånger men ännu inte hittat några.

2 thoughts on “Mmmörkbruna brownies”

  1. Jag kollade in dessa browniesar här om dagen, men tyckte inte de första som kom var någon större hit varför jag hoppade dessa. Jag får väl prova dem i alla fall =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *