Förresten, apropå kass i kistan

Skrev häromdagen att jag åkt på någon magåkomma. Det var relativt lindrigt, och nu mår jag fint igen.

Men jag tänkte följa upp med ett ett bra tips till dig som tänker åka utomlands och är rädd att bli magsjuk. Testa Axas Magiform, en serie livsmedel som bygger på en formel som ursprungligen utvecklades för att förebygga diarré hos smågrisar.

Vår familj har haft en del vedervärdiga upplevelser i semestersjukevägen, bland annat en vecka på Lanzarote som blev så fördärvad att försäkringsbolaget betalade halva reskostnaden i efterskott. Den resan gjorde vi strax efter att jag upptäckt Magiform. Jag hade tjackat upp mig på de svindyra kexen och skorporna och uppmanade resten av familjen att äta innan vi åkte. Men det var bara jag som tog det hela på allvar – och det var bara jag som inte blev sjuk.

Varför blev jag då risig i tisdags? Jo, Magiform tycks bara fungera om man ätit det regelbundet (enligt instruktionerna på påsen) under en tid innan man drabbas.

Här i byn finns Magiformskorpor på Kvantum, medan müslin finns på Coop Forum. Tillgängligheten är alltså lite sådär. Och priset är som sagt högt, typ 25 spänn för en påse skorpor och 40 spänn för en påse müsli.

Men jag tycker det är billigt för att slippa få semestern pajad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *