Högt och lågt

Satt och slöläste några bloggar igår kväll, och uttryckte mig lite nedsättande inför Hustrun. “Jag fattar inte. Folk sitter och skriver om att de tappat en banan på golvet!”

För mig, som jobbar dagligen med att skriva snorkorta nyhetstexter där allt utom absolut essentiella fakta är bortskalat, känns det svårt att såhär triviala ting kan publiceras hur som helst. Men bloggen med den tappade bananen är välbesökt, och Hustrun konstaterade krasst att det nog är många som gillar att läsa om triviala saker ibland.

Det stämmer förstås, och det är ju egentligen bloggandets fundament. Att var och en kan skriva precis det den vill. Högt och lågt. Tappade bananer samsas med politiska jordbävningar. Och allt däremellan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *