Valio Fruktfröjd

Valio har etablerat sig rejält i yoghurthyllan, och nu fyller man på med en ny serie produkter, Fruktfröjd. Som namnet avslöjar är det fruktyoghurt. Fetthalten är två procent, och inledningsvis kommer tre smaker: jordgubb, hallon/boysenbär och apelsin/morot. Den sistnämnda är en “smak på tillfälligt besök.”

Jordgubbsvarianten är förvånansvärt slätstruken i smaken. Den förväntade syrligheten från jordgubbarna tippar nästan över åt surt. Till och med färgen är lite mesigt vitrosa.

Hallon/boysenbär är frisk och syrlig och domineras först av hallon, medan boysenbären (som mest påminner om björnbär) kommer fram tydligt i eftersmaken. Den är god, men dras med ett vanligt problem: en stor mängd frökärnor som fastnar i tänderna.

Apelsin/morot är startfältets stora överraskning. Smaken är mjuk med en frisk syrlighet och drar lite grann mot persika. Men vad är det för bitar som ger det där lila tuggmotståndet? Känns varken som apelsin eller morot. En titt på ingrediensföteckningen ger svaret: päron. Yoghurtens färg är en aning läskig, aprikosaktigt gul-orange-brun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *