Det där med svenskt kött

…är en fråga som varit på tapeten på den här bloggen lite till och från. Jag brukar passa mig för att bli alltför nationalistisk i det här avseendet, men i dagsläget befinner sig den svenska svinproduktionen faktiskt i djup kris. Gård efter gård klappar igen, när bönderna får så dåligt betalt att man går back på varje gris som skickas till slakt.

Den utvecklingen är inte bra på något sätt. Det tror jag även du håller med om. Förmodligen de allra flesta, faktiskt. Trots detta handlas alltmer importerat kött, och konsumenterna tycks ibland inte inse att deras egna inköp faktiskt har en direkt påverkan.

Nu går butikskedjan City Gross ut och försöker ta sitt ansvar, och det tycker jag de ska ha heder av. De höjer sin betalning till bönderna med en krona. En krona som ska gå direkt till bonden, och inte fastna på vägen. Hoppas att det höjer konsumenternas medvetenhet om problemet, och får konkurrenterna att hänga på.

Från idag börjar City Gross köra reklam för kampanjen, inslaget ser ut så här. Det bjuder jag på, för den goda sakens skull 🙂

 

One thought on “Det där med svenskt kött”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *