En av mina favoritsajter har blivit med app

Under vintern och våren har jag skrivit en hel del om våra eskapader med Linas Matkasse. Nu har jag pausat våra leveranser och sista kassen kommer på söndag. Sedan får vi se om vi hoppar på igen framöver. Många saker är bra med Linas Matkasse (och säkert med deras konkurrenter, men de levererar inte här i socknen) men det som fick mig att slutligen pausa abonnemanget är att de flesta rätterna är aningen för jobbiga att tillaga. Nånstans är det ofta ett moment för mycket, och det är det momentet som pressar tålamodet den där sista centimetern över kanten.

Istället för att vardagsstressen lindras, så ökar den.

Dessutom har jag en alternativ lösning på problemet. Tänkt skriva om den länge, men det har varit för mycket annat. Men när jag idag fick veta att Vardagsmaten, som drivs av Axfood (som driver Willys och Hemköp – och även levererar ingredienser till Linas Matkasse), även lanserat en applikation för iPhone, så kände jag att det var dags.

Vardagsmaten är en slags light-version av matkasse-konceptet. På sajten får du också en veckomeny med fem middagar. Men:

 • Du kan byta ut de rätter som inte funkar
 • Du kan ställa in hur många medlemmar du har i din familj, och deras ålder
 • Du kan välja vilken kedja du handlar i (Willys eller Hemköp, då såklart)
 • Du får en färdig inköpslista, uppdelad efter butikens avdelningar
 • I inköpslistan väljer du vilka dagar du vill handla för
 • …och du kan lägga till övriga grejer du ska köpa – eftersom du ändå måste åka och handla
 • Allting synkas snyggt och prydligt till appen i din mobil (och den har du ju med i affären, eller hur?)
 • …och när du stoppat din vara i vagnen, klickar du på den i appen, och då stryks den!
 • Dessutom har Axfood petat in sina rabatterbjudanden både på sajten och appen

Det är nästan full pott, faktiskt. Enda problemet är ju att jag aldrig handlar på Willys, men det går ju att ändra på.

4 thoughts on “En av mina favoritsajter har blivit med app”

 1. En variant att testa när de levererar till ditt område (eller om du kan åka och hämta) är Middagsmagi. De har eliminerat just det där jobbiga momentet. De lagar maten, packar i lådor, färgkodar vad som hör ihop med vad. Du får hälla vinegretten på salladen, koka riset typ. Inget hacka och mala! Kolla middagsmagi.se

 2. Suverän app, ska jag prova direkt! Problemet med många av de där hemleverantörerna är att de inte kan parera allergier. Eller många… INGEN kan parera allergier. Förutom middagsmagi.se då Szofia (tack för tipset). De berör i alla fall ämnet på sin sajt. Men de levererar bara i Gbg med omnejd 🙁

  Jag får nöja mig med Vardagsmat-appen så länge.

 3. Intressant. Ska genast ladda ner och inspektera. Har precis upptäcket och blivit väldigt imponerad över mathem.se så är både matkasseleverantör OCH butik där man också kan välja antingen färdiga kassar, som sagt, eller komponera sina egna menyer, lägga till och ta bort ingredienser och få allt skickat hem till sig eller skriva ut och ta med till valfri butik. Dessutom känner den av, när du lägger ex. till ett nytt recept, att man kanske redan tidigare lagt till varor som ingår i receptet och kanske inte behöver duplicera sitt inköp. Så nu har jag två sajter/affärer jag har måst att testa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *