Bitches platt

Befinner mig just nu i Tunisien med familjen. Varmt och svettigt, och vi har precis tillfrisknat efter en tvättäkta turistmagsjuka.
Igår eftermiddag gick Joel och jag ut för att handla lite och hamnade i en liten fruktaffär. Efter att vi köpt några nektariner, höll hon fram en lustig liten frukt jag aldrig sett.

Here, try. Present for you. Good?

Vi smakade och den var fantastisk. Såg ut som en tillplattad persika. Tanten i butiken hävdade att den vara växer i Tunisien och att den växer nere i sanden.

Like kartoffel!

Hon kallade den “Bitches platt.” Platt persika, förmodligen. Någon som sett, smakat eller kan berätta mer? Jag är lite nyfiken.

20120626-150808.jpg

4 thoughts on “Bitches platt”

  1. Man ser dem relativt ofta i välsorterade livsmedelsbutiker. I USA är frukten riktigt vanlig. Amerikanerna kallar dem för doughnut peach. Jag har även sett att vissa svenska butiker också kallar den för doghnut peach även om papegojfrukt kanske är lite vanligare.

  2. Har köpt på Willys där de fanns hela förra sommaren och även i år, men även köpt i Italien på semester, rekommenderas varmt var man än hittar dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *