Bärs för A-laget

Australiska bryggeriet East 9th Brewing gör en ganska djärv tripp i förpackningsutveckingen med sitt nya öl Doss Blockos.

Ölet säljs i glasflaskor, som i sin tur är inslagna i bruna papperspåsar. Enligt företaget självt är idén inspirerad av 90-talets husockupanter i New York. Deras verksamhet cirkulerade mycket kring en byggnad som kallades Dos Blockos, och det är också härifrån namnet hämtat sin inspiration.

Personligen tänker jag dock på något helt annat när man ser alkoholhaltiga drycker som gömts i bruna papperspåsar. Det är inte så vanligt nuförtiden, men när jag växte upp var det företrädesvis orakade män på bänken utanför Systembolaget som använde denna förpackningstyp. Visserligen var det sällan en ölflaska i påsen – snarare någon form av starkvin eller annan produkt som gav högt alkoholinnehåll per investerad krona – men ändå: jag tror knappast att den här typen av förpackning kommer att lyckas i Sverige. Även om det är lite innovativt och kul, så sitter nog associationen alltför starkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *