Arla kommenterar gräddspaningen

Du minns kanske att jag skrev häromveckan om Arlas nya produkt, smaksatt vispgrädde? Jag var tämligen ifrågasättande, och dessutom fick jag en bunt kommentarer som också ställde sig undrande till produkten.

Nu har jag fått en kommentar från Arlas produktchef, och eftersom jag misstänker att det är ganska få som sitter och läser ikapp alla kommentarer på gamla inlägg, så tänkte jag lyfta fram det svaret här. Dels för att jag tycker det är klokt av Arla att hålla koll på vad som sägs om deras produkter i de sociala medierna, och dels måste jag erkänna att produktchefen Karin faktiskt har en del poänger i sina argument. Jag ska nog prova grädden, trots allt.

Såhär lyder kommentaren, i alla fall:

Hejsan! Jag heter Karin och är produktchef på Arla för dessa produkter. Jag kan förstå att det finns en massa synpunkter på dessa produkter eftersom vispgrädde är en av basprodukterna i mejerisortimentet. Jag får erkänna att jag själv varit en av skeptikerna som hela tiden tvingat oss att förklara ”varför” och ”för vem”. Det har gjort att test på konsumenter varit viktigt och självklart för oss. Och faktum är att dessa produkter fått enormt bra testresultat, både då vi enbart frågat om konceptet och sedan ännu mer positivt efter att man smakat.
Vår inriktning har hela tiden varit att ta utgångspunkt i vispgrädde eftersom det är en helt fantastisk produkt, både i smak och funktion (vispningsegenskaperna t ex). Att fetthalten ”blir så låg” beror inte på att vi strävat efter en ”hälsogrädde” :-), utan det blir helt naturligt så när vi tillsätter t ex jordgubbspuré/sylt som har en lägre fetthalt än själva vispgrädden. Så produkten är helt enkelt en vispgrädde som vi blandat med jordgubbspuré eller choklad.
Vi arbetar för att produkterna ska vara så naturliga som möjligt, t ex med så kort innehållsförteckning som möjligt. Den smaksatta jordgubbsgrädden har en, tycker jag, riktigt kort och bra innehållsförteckning – precis lika bra eller ännu bättre jämfört med om du själv blandar vispgrädde med köpt sylt. Däremot har den smaksatta chokladvispgrädden längre innehållsförteckning, men det beror på att choklad i sig är en komplicerad produkt med ”många” ingredienser och tillsatser. Och det är riktig choklad 70% som vi använt.
Vad gäller vispningen så är min uppfattning att dessa produkter är lika enkla att vispa som vanlig vispgrädde – jag är positivt överraskad! Vi har inte tillsatt något för att öka på vispningsegenskaperna.
Slutligen hoppas jag att ni testar produkterna – alla jag testat produkterna på har varit positiva, och överraskade!
Vänliga hälsningar,
Karin

Jag har inte så mycket att tillägga, möjligen ett tack till Karin som tagit sig tid att bemöta våra funderingar.

3 thoughts on “Arla kommenterar gräddspaningen”

  1. Har fått kupong till detta. Ska bli kul att prova! Fast jag gör nog en pannacotta! Choklad eller jordgubb är ju frågan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *