Påsken är visserligen över, men…

…jag tänkte ändå skriva några rader om vad vi hade på bordet i påskas. Hade fått en laddning med varuprover på Ridderheims e-nummerfria sortiment av påskdelikatesser, så det fick bli stommen i en liten påskbuffé som vi dukade upp på påskdagen.

Produkterna ingår i Ridderheims sortiment Lilla Saluhallen, som är ett slags paraplymärke för lokalproducerade svenska delikatesser. Större delen av produkterna kommer från Jokkmokks Rökeri, ett företag som fått en enorm kick av samarbetet med Ridderheims. Nu säljer man sina produkter över hela landet, med hjälp av Ridderheims distribution, och omsättningen har ökat kraftigt.

Jag har provat e-nummerfria produkter från Jokkmokk innan, och beklagat mig en del över en bitter bismak. Sortimentet med påskprodukter rullar inte alls ned i det diket på samma sätt. Genomgående har produkterna en kraftigt rökig smak med hög sälta, särskilt fläskprodukterna. Pastramin är lite väl pepprig i sin kryddning men är, liksom alla de sex produkter jag provat, klart godkänd.

De produkter som jag uppskattar mest är revbensspjällen och – lite förvånande – fjällbogen. Möjligen har det något att göra med de här produkternas något högre fettinnehåll.

2 thoughts on “Påsken är visserligen över, men…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *