Rosa rattar från Ahlgrens

Leaf, företaget som tillverkar Ahlgrens Bilar, fortsätter att lansera tillfälliga tillbehör och spinoffs på de gamla beprövade bilarna. I somras gjorde man en begränsa upplaga med 100 påsar rymdraketer för att fira Christer Fuglesangs rymdfärd, och nu är det dags igen.

För rattar.

Rosa rattar, närmare bestämt, som ska säljas till förmån för Cancerfondens jippo Rosa Bandet.

Och hur skulle man kunna klanka på det, liksom? Det är såklart skitbra att det samlas in pengar till forskning för att hitta botemedel mot cancer. Jag är helt för.

Men…

…jag kan inte låta bli att störa mig liiite på uttänkt fyndiga namnet. Jag hade säkert kunnat kläcka ur mig det själv i något ögonblick när hjärnan tittat åt ett annat håll, men därifrån till att faktiskt sätta det på påsar och skicka ut i landets butiker, jag vet inte…

Vad tycker du? Är jag bara larvig och politiskt korrekt som tycker att den förmodat skämtsamma kopplingen mellan “rattar” (hö-hö, liksom) och kvinnobröst är lite malplacerad i sammanhanget?

13 thoughts on “Rosa rattar från Ahlgrens”

 1. Haha, personligen tyckte jag det var fyndigt men det kommer säkert komma kritik på namnet av en del organisationer och grupperingar.

 2. Från början ville de ha bröst, men det var för diskriminerande så då tog de rattar som har något med bilen att göra samt även ett annat ord för bröst.

 3. jag tycker det är mysigt jag, men jag stör mig sällan på nånting 🙂 Bättre att se syftet än att hänga upp sig på namnet…

  jag vill ha sånna 🙂

  Ha en fin dag!

 4. Mja, jag tycker nog ändå att det var ganska charmigt. Det känns som en helt okej grej av just Ahlgrens – för mig känns de som en okej avsändare av det här. Fast det är ju väldigt lätt att det blir fel – svår balans!

 5. Jag tyckte att det var frusta-lite-te-ur-näsan-kul! Rattar är ett såpass ovanligt ord these days (alltså i bopp-betydelsen) att det bara får mig att bli positiv!

  Men hur smakar de?

  /en som en gång var med och gjorde manus till en Ahlgrensreklam där godisbilen for världen runt

 6. Jag har inte smakat, Lotten. Men efter vad jag kan förstå så är det Ahlgrens Bilar – i form av rattar. Ehrm. Bilrattar, dårå. Så de smakar nog Ahlgrens Bilar.

 7. Det är bara att konstatera att jag hade fel! Och då är ju allting frid och fröjd. Däremot tyckte jag inte rattarna var särskilt goda, nu när jag smakat. Mer om detta senare.

 8. Och jag glömde tydligen ta på mig huvudet i morse för det tog en stund innan jag fattade. Hoppas bara inte Benjamin och Ofelias föräldrar köper och förfäras. De har fått nog av godischocker.

 9. Jag tyckte det var kul, jag. Oskyldigt ändå och liite fyndigt. Och a pro pos godis så minns jag fortfarande när far skickade in mig som sjuåring på Tjäders i Dingle för att köpa hans favoritgodis. Gelehallon. Ja ska be å få en påse jungfrubröst till Far, tack…

 10. Bland bilar, husvagnar å rattar hittade jag dig. Tyckte ditt inlägg var bra skrivet och därför länkar jag till dig. Hoppas att du inte misstycker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *