Nu är kapselkaffet här på allvar

Det har funnits ett tag, kapselkaffet. Men nu ger sig Löfbergs Lila in i leken och jag har en stark känsla av att det är precis vad som behövs för att sätta fart på denna lovande kategori.

Löfbergs satsar hårt på tillgängligheten, vilket är en mycket viktig nyckel i det här sammanhanget. Företaget lanserar en bryggare som man beskriver som liten, prisvärd och smidig. Jag vet inte om jag tycker 1.700 kr är prisvärt, innan man kan svara på det skulle man förstås behöva testa ordentligt.

Kapselkaffet bedöms annars av många som en liten revolution i kaffebranschen. En liten, men ändå.Det har pratats om det i flera år, men genombrottet har låtit vänta på sig.

Och det har förstås handlat om tillgängligheten. Kapselkoffeinister har hittills varit förvisade till specialbutiker för att köpa sina kapslar, men Löfbergs satsar på att få ut konceptet brett i dagligvaruhandeln. Och där kommer man senare under året även att kunna köpa själva bryggaren.Dessutom kommer Löfbergs att sälja kapslarna via nätet, och det är ju smart, för att inte säga genialiskt.

Själv är jag som bekant en petig bryggkaffetaliban, som helst bara dricker Mollbergs Blandning.

Samtidigt är jag en nyfiken och mat- och dryckesintresserad prylnörd. Därför kliar det i fingrarna nu.Den ser ju rätt cool ut, dessutom. Som något från pentryt på Starship Enterprise.

Men som sagt, jag skulle gärna vilja testa först. Får som det går att lösa på nåt vis.

7 thoughts on “Nu är kapselkaffet här på allvar”

  1. Ingen som reflekterar över materialåtgången när kaffet till varje kopp espresso ska packas i eget emballage? Eller över transporterna där varje lastbil kommer att innehålla mer luft än förr??

    Kaffet är ju en miljöbov redan från början…

    *kliar mig i huvudet*

  2. Du har en poäng där, Pernilla. Och för mig personligen lär det kanske inte ersätta det vanliga bryggkaffet. Bara vid festliga tillfällen 🙂

  3. En som gillar vanligt bryggkaffe har svårt att se fördelen. Ung. som det där galna Uncle Bens-riset i den isländska geijsern.

  4. Kapselkaffe! ja, d hade vi på mitt jobb i Italien. den maskinen hade nog funnits där länge. Jag var där från 2005… Praktiskt..snabbt…och så kunde man välja hur mycket vatten man ville ha, alltså variera styrkan på sin espresso./ Ciao Euge9h

  5. Jag gillar verkligen det där med kaffekapslarna, nu har dessutom Löfbergs Lila gett sig in i matchen. Nu även bryggkaffe i kapslarna, toppen!

  6. Ur miljösynpunkt ett kaffealternativ utan ansvar. Kapslar av engångskaraktär av icke förnybart material – aluminium. Nej Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *