Vet inte varför jag blir så provocerad

Jag utgjuter mig rätt ofta över telefonförsäljare här på bloggen. Fast nuförtiden, när jag nixat och trixat på alla möjliga sätt, är det rätt få som ringer. Med ett undantag. 

Phonera. 

Detta företag ringer i tid och otid och söker densomäransvarigförtelefonipåföretaget. Jag svarar alltid samma sak. Med en korrekt men lagom burdus ton förklarar jag att jag inte är intresserad, och att jag vill att de ska ta bort mig ur sina listor, för jag vill inte bli uppringd mer. Det lovar de att fixa och ber oftast artigt om ursäkt att de störde.

Nyss ringde de igen.

Jag kör samma rutin, och lägger dessutom till att det här förmodligen är femte gången jag ber om detta. 

Då får jag till svar att det går inte. Om man plockar bort numret ur listan, kommer det tillbaka nästa gång Phonera beställer nya listor. Så länge jag har ett företag med ett fast nummer kommer det att dyka upp i listorna. 

Jag vet inte varför, blir bara så himla provocerad av detta. Det måste gå att stoppa på nåt sätt.

8 thoughts on “Vet inte varför jag blir så provocerad”

 1. Kanske. Men jag betalar faktiskt för något som heter Företags-Nix, de lovar att de ska kunna hjälpa till med sånt här. Sen kan man plocka bort sig från källorna där säljbolagen hämtar sina listor: SCB, PAR och allt vad de heter. Men det är inte helt okomplicerat.

 2. Jag har varit telefonförsäljare och på den tiden (snart åtta år sedan) hade vi inga möjligheter att ta bort någon “ur listan” för alltid. Det enda som hände när vi tryckte på “nej tack”-knappen var att personen inte blev uppringd fler gånger i den omgången (dvs. förutsatt att han/hon inte hade fler fasta nummer).
  Det är givetvis hopplöst frusterande att bli uppringd av folk som bara tjatar, men det är även ett hopplöst frusterande jobb, vilket bl.a. innebär att man till slut påstår sig göra som den uppringde vill, eftersom det finns en gräns för hur många gånger man tål att bli utskälld på jobbet … Folk är elakare än ni någonsin anar, jag lovar.

  De som ville ha mitt hemnummer i syfte att ringa och störa mig fick det alltid, dessutom talade jag om ungefär när jag brukade vara hemma. Jag gjorde så minst 20-30 gånger på tre år.
  Det var aldrig någon som ringde 🙂

  Numera har jag spärr i både NIX och SCB:s företagsregister.
  Inte svårt att ordna, och det funkar bra.

  Mariannes senaste bloggpost..Sida upp och sida ned

 3. Ok, Marianne – jag har faktiskt varit telefonförsäljare själv också under en kort period. Har även varit vanlig väskdängare.
  Det där med SCB har jag faktiskt gått såpass långt med att jag skickade in en begäran. Men den fick jag tillbaka med ett brev med innebörden “Are you sure?” Då blev jag lite osäker och sedan rann alltihop ut i sanden.

 4. Vi tar reda på vilka som är vd:ar och vilka som sitter i styrelserna för dessa bolag. Sedan gör vi en lista och ringer allt vad vi orkar. Vi kan säkert bli tillräckligt många för att det ska vara skitirriterande.

  Just nu är det ett gäng bedragare från 3 Visions Nordic som ringer med jämna mellanrum. De har fått en speciell ringsignal. En väldigt tyst sådan.

  syrrans grannes senaste bloggpost..“It said: Insert disk #3, but only two will fit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *