Tjipp

…och när man drattar in på YouTube, hittar man förstås alltid nåt annat som är ännu roligare. Och nostalgi av yppersta klass.
Personligen älskade jag Hajk, men när jag ser det här klippet börjar man nästan undra:

6 thoughts on “Tjipp”

 1. Hjälp, jag får nåt fel!!
  “Härliga toner…” “Det här är ingen vanlig plastpåse. Utan en ovanlig”… och när man tror att det inte kan bli värre så kommer ORKESTERN, med flaskofon!!
  Varför man inte kan stoppa flöjten direkt i käften utan måste ta omvägen över påsen lyckas han däremot aldrig förklara…

 2. Även jag tyckte mycket om Hajk.

  Ganska typiskt för oss som är födda på 70-talet och tidigare, vi tillverkade prylar och leksaker med händerna – nu använder barnen tangentbordet och musen. Ingen värdering i det! The Sims verkar mycket vettigare om man har det här som jämförelse, men då programmet sändes var det säkert fler än jag som tejpade och blåste…

  Annat tidstypiskt var ju att Bengt (fan så ung han var!) helt kallt tog för givet att alla hade en blockflöjt eller kunde köpa en billigt. Har barn blockflöjtar nu? Kan man köpa dom billigt? Vet dom ens vad det är?

  MrArbocs senaste bloggpost..The Pirate Bay!

 3. Här dräller det av blockflöjtar, faktiskt. Men visst – fin bild av svenskt 70-tal.
  Och den där orkestern på slutet är ju helt fantastisk.

 4. Klippet var väl från 87 så det var väl ingen bild av 70-talet utan snarare en bild av vad 70-talister ansåg vara bra TV:-)

  Blockflöjtar – när jag gick i tredje klass så sprang nog 75% av oss iväg från ordinarie undervisning till flöjtlektioner en gång i veckan, funkar det fortfarande så? Känner att jag kanske borde prata mer “barn” med de vänner som har barn, fast kanske inte. Att ställa frågor och uppmuntra dom att berätta känns inte aktuellt:-)

  MrArbocs senaste bloggpost..The Pirate Bay!

 5. -87? Det såg jag inte.
  Kommunala musikskolan har väl moderniserats en del, men inte så väldans. Båda våra grabbar har genomlidit det där. Vete hundan om jag kommer pusha Lilla Larsson, känns som lite waste of time.

 6. Men vad går karln på! Var får man tag på det! Himmel, det var ju mer än lovligt flummigt det här. Förtjusande ändå, förstås. Jag kollade faktiskt inte så väldigt mycket på Hajk trots att jag har rätt ålder inne, men det berodde nog mer på att jag inte tittade så mycket på teve alls. Så det är extra kul att kolla på gammalt kvalitetsmög nu!

  Miss Gillettes senaste bloggpost..stand and deliver

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *