Apropå utrensning

Översättarhelena påpekade helt korrekt att min utrensning igår inte riktigt var så stalinistisk som jag ville låta påskina. Jag hade ju förevigat det hela på bild…

Men utrensningen har samtidigt fått mig att fundera lite. Burkarna är ju ett I-landsproblem av samma proportioner som det välkända strumpsyndromet. För det första, som min käre kollega Jonathan påpekade, så har de flesta svenskar en ansenlig mängd före detta glass-, pepparkaks-, lingonsylt- och turkisk yoghurtburkar hemma i skåpet. De flesta är helt oanvändbara, eftersom de är för stora. Ändå sparar vi dom.

Dessutom – åtminstone i mitt fall – så samlas det tydligen mer på lock än på burkar. För när jag rensat klart, det tog kanske en halvtimme och frigjorde ett halvt skåp, så var halva köksbordet full av lock. Minst femtio lock som saknade burk. Och två (2) burkar som saknade lock. 

Det var nog dagens ranson av navelludd härifrån. Dags att återgå till viktigare saker…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *