Trevlig helg och allt sånt

Jag försöker hålla humöret uppe, som du märker. Det kan vara ansträngande vissa dagar. Men nu ska jag inte gnälla. 

Jag nöjer mig med att konstatera att 80 procent av min dag gått åt till att FÖRSÖKA lämna in företagets skattedeklaration. En rutinåtgärd som brukar ta 3 minuter och 18 sekunder, på sin höjd, har idag förvandlats till ett svart hål – en avgrund av oläsliga e-legitimationer, felkoder, javastrul, webbläsarstrul, telefonköer, supportsamtal och stigande frustration. 

Deklarationen är inte inlämnad, och jag har nu tvingats begagna mig av 1900-talsteknik (telefon) för att kunna fixa det hela med 1800-talsteknik (fylleriblankett). Försent kommer det garanterat att bli, och därför ringde jag Skatteverket för att höra vad jag ska göra för att slippa böta tusen spänn, vilket man annars får göra när man är försenad. 

“För närvarande är det många som ringer till oss. Du är placerad i kö, som betjänas av… femtio… sju…handläggare. Du har plats fyrtio…fyra… i kön.”

Där nånstans kände jag att det började bli lite Falling Down-varning på hela situationen. Jag slängde på luren (ha!) och skrev ett mejl istället. 

Men men. Ja ä inte bitter. Närå. 

Ikväll ska jag åka och se när Gothia Basket spöar Sundsvall Dragons. Det ska bli jättekul. Jorå.

2 thoughts on “Trevlig helg och allt sånt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *